Genel Kültür

Sivilce İzlerine Bitkisel Çözüm

Evde yapabileceğiniz tamamen doğal yüz maskeleri sayesinde, sivilce izlerini normal süreden daha kısa zamanda hafifletebilir, hatta tamamen geçirebilirsiniz. Bu doğal sivilce izi maskeleri, gözeneklerin temizlenmesinde, yağ oranının dengelenmesinde, hatta sivilce oluşumunun engellenmesinde etkilidir. Sivilce izlerini geçirmek için yapılan doğal maskeler, hafif peeling etkisi yapar ve beyazlatıcı etkiye sahiptir. Bu sayede cilt ölü deriden arınmış olur ve sivilcesiz bir görünüme sahip olur.

 

Doğal maskeler

Yoğurt: Yoğurdun içinde bulunan laktik asit beyazlatıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda yoğurt, sivilcelerin neden olduğu tahrişi gidererek kızarıklığın önüne geçer. Uygulaması ise son derece basit. Sadece bir miktar sade yoğurdu yüzünüze sürün ve 15 dk. bekletin. Daha etkili bir maske için tercihinize göre 4-5 damla taze sıkılmış limon suyu ilave edebilirsiniz. Bu maskeyi lekeler azalana, sivilceler kaybolana kadar her gün uygulayın.

 

Portakal: İçinde bulunan C vitamini sayesinde sivilce sonrası yara ve leke oluşmasını önler. Çeyrek çay bardağı taze sıkılmış portakal suyunu, yoğurt ile karıştırarak yüzünüze sürün ve 15 dk. bekletin. Maskeyi temizlemek için ılık su kullanabilirsiniz. Bu maske haftada 2 kez uygulanmalıdır.

 

sivilce
sivilce

Limon: Portakal gibi C vitamini bakımından zengin olan limon, asitli yapısı ile lekelerin giderilmesinde yardımcı olur. Fakat limonun beyazlatıcı etkisi portakala nazaran daha fazladır. Uygulaması da diğerleri gibi son derece basit olup, bir parça pamuk ile yüzünüze uygulayın. Bir miktar durduktan sonra ılık su ile durulayın. Yüzünüzün kuruduğunu hissederseniz nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirebilirsiniz. (Hassas ve kuru ciltlere limon maskesi kızarıklık yapabilir. Bunu önlemek için limon suyuna bir miktar su ekleyerek inceltebilirsiniz.)

 

Salatalık: Salatalık, sivilcelerden kızarmış cildinizi rahatlatacaktır. Beyazlatıcı özelliği bulunan limon, morluklar için de kullanılabilir. Salatayı tercihinize göre ister dilimleyerek, ister rendeleyerek yüzünüze sürün. 15-20 dk. sonra yüzünüzü soğuk su ile durulayın. Salatalığın yan etkisi olmadığı için her gün uygulanabilir.

İlginizi Çekebilir  LED(Light Emitting Diode) Nedir? Nasıl Çalışır?

 

Sirke: Cildin ph dengeleyerek daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca cildinizdeki gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunun önüne geçer. Düzenli kullanımı durumunda, yüzdeki sivilce lekesi ve siyah noktadan eser kalmayacaktır. Organik sirkeyi yarı yarıya su ile inceltin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz sirkeli suyu pamuk yardımı ile lekeli gölgelere uygulayın. Kuruduktan sonra soğuk su ile durulayın. Yüzünüzün kuruduğunu hissederseniz nemlendirici kullanabilirsiniz.

 

Çilek: Çilek de diğer asitli meyveler gibi beyazlatıcı özelliğe sahiptir. 1 adet çileği çatal yardımı ile ezdikten sonra, püresini ve suyunu yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. (Bu özelliklerinin yanında çilek, cildinizi güneş ışınlarına karşı koruyacaktır.) Çilek maskesi özellikle, cildi aşırı yağlı olanlar için birebirdir.

 

sivilce-izleri-nasil-gecerÖnemli uyarılar

                İnsan vücudu tabiatı gereği yağlıdır. Bir de buna günün koşuşturmacaları eklenince, yüzümüz ister istemez kirlenecektir. Bu da sivilce için başlıca sebeptir. Bu nedenle yüzümüzü temiz tutmak önemlidir. Ancak unutmamak gerekir ki, vücudumuzun yağa da ihtiyacı vardır. Bu yüzden yüzümüzü belli aralıklarla, abartmadan temizlemek ilk yapmamız gereken şeydir. Aşırı temizlik halince ise cildiniz yağ üretmek isteyecek ve cildiniz olması gerekenden erken kırışacaktır.

 

Bayanlar için bir uyarımız ise makyaj. Makyajınızı temizlemeden kesinlikle yatağa girmeyin. Çünkü yüzümüzü yeterince temizlemezsek gözenekler tıkanıyor, sivilceler çıkıyor ve daha sonra da sivilce ve lekeleri ile uğraşıyoruz.

 

Sonuç olarak, bu uyarılar dikkate alınırsa sivilce çıkma ihtimali en aza inecektir. Ancak bütün bu uygulamalar sivilce tabii ki çıkabilir. Bu durumda ise yukarıda maddeler halinde verdiğimiz maskeler, hem sivilcelerden hem de onların meydana getirdiği lekelerden kurulmanızı sağlayacaktır.

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu